Hallo (koi)vrienden,

Hier even het verhaal van de twee schorpioen vissen.

Er waren eens twee schorpioen vissen die elkaar al ongeveer 35 jaar geleden ontmoet hadden en inmiddels al bijna 29 jaar een paartje vormden.

In het begin zwommen de vissen gelukkig rond in hun schone en zuivere omgeving en waren ook gelukkig in hun nieuwe bak water!

Echter nadat hun na geslacht er was ging het vrouwtje raar doen! De leefomgeving werd steeds vuiler en de beide vissen hadden voor elkaar geen oog meer en zwommen langs elkaar door! Elk hun eigen weg, zonder enige vorm van behoorlijke communicatie!

Het mannetje ging hieraan langzaam aan kapot en wilde op een geven moment uit de waterbak springen om aan die situatie te ontkomen.

Echter was dit niet zo slim idee, want wat moet je zonder water!!

Maar ze zwommen hierna weer even verder! Het ging weer beter met het mannetje.

Echter werd het vrouwtje ziek en wilde in de quarantainebak om te herstellen van de situatie met het mannetje!

Jammer genoeg ging het niet goed en wilde het vrouwtje, zonder enige vorm van dialoog, het mannetje met de twee jonkies achterlaten en niet meer terug komen in de met nieuw water ververste bak water.

Nu zwemt het vrouwtje in het wilde weg en zwemt het mannetje met de twee jonkies in een schone bak water, zonder enige vervuiling!

Hopelijk zal het voor de vier schorpioenvisjes nu goed gaan en dat ze gezond een verder leven mogen en kunnen hebben.

Dat was even het verhaaltje over de schorpioenvisjes!

Ik zal het voortaan gewoon bij koi houden, want ik heb immers een heeeeeeeeeeeeeellleeeeeeeeeeee duuuuuuuuuuuuuuureeeeeeeeeee koivijver!

Vrienden dit het verhaal van de schorpioenvisjes kennen, weten hiermee wat ik bedoel!

Koi koi koi,

John