Vandaag had ik eindelijk vrij en kon ik aandacht schenken aan de vijver. Na een dikke anderhalve ziek te zijn geweest en in bed gelegen te hebben met rugpijn, kon ik aan de slag vandaag. Het was zeer beslist nodig om iets te doen vandaag en niet langer uitstellen, want dat zou mogelijk ten koste van de leefomgeving van de koi kunnen zijn.smiley

De UVC-filter werkte al zeker een week niet meer en het water begon een beetje te kleuren.

Ik heb de UVC lamp uit elkaar gehaald en zag dat er een lekkage was in de UVC filter, de nieuuw Philips UVC lamp die ik 4 weken geleden had aangebracht was helemaal vol water gelopen en had dus een vette kortsluiting gegeven. Tja, je staat dan raar te kijken met een buislamp vol water in je handen.smiley

Dus getogen naar Merakal in Landgraaf en daar een nieuwe UVC buislamp gekocht en nieuwe rubbers voor de zekerheid besteld. Ze hadden ze jammergenoeg niet in voorraad. Dus even wachten en thuis maar kijken of ik e.e.a. aan de gang zou krijgen.

Thuis gekomen gelijk aan de slag gegaan. Alles weer in elkaar gezet en aangesloten. Aanvankelijk zag het er goed uit, maar na enige tijd begon de RVS UVC Koi Pro aan de boven aansluitingen van de lamp en instroom te lekken. Shit, toch waarschijnlijk de rubbers. Aan de quartz buis kon het niet liggen, want die had ik ook vervangen.smiley

De zaak maar goed als mogelijk gedicht. De buislamp zal op korte termijn wel weer vol lopen, maarhet kan eenmaal nu niet anders. Even de rubbers afwachten en hopen dat de UVC toch zijn werking doet!

Daarna heb ik de nog filters gereinigd en water ververst. Verder toegevoegd aan het water een dosering Sansai Biorex en 2,5 kg in warm water opgelost vijverzout. Het opgeloste zout heb ik met een gieter met sproeikop verdeeld over het wateroppervlakte.

Nadat het nieuwe water was toegevoegd, ruimde ik alles weer op! Om 17.00 uur kon ik mij lekker gaan douchen. Daarna lekker met een dikke sigaar opgestoken op een bedje naast de vijver gaan liggen.smiley

Ik had wel een voldaan gevoel van de verrichte klus, maar gerust was en ben ik nog niet i.v.m. de toestand van de UVC filter.smiley

Ik kan wel een nieuwe filter kopen, maar dan moet ik het leidingwerk ook weer veranderen. Dat is niet 1-2-3 gedaan!

Maar even afwachten tot de bestelling van de rubbers binnen zijn!

Sayonara koivrienden,

Johnsmiley