Gisteren heb ik de vijver, filters en filterkelder, een goed schoonmaakbeurt gegeven. Eens paar jaar maak ik de filters eens goed schoon met vijver water. Ik spoel de troep goed weg. Zaterdag ga ik de bacteriƫn, ter ondersteuning van de opstart, na de winter halen. Zo krijgen kwaadaardige bacteriƫn geen of nagenoeg geen kans.

Vandaag heb ik de quaratainebak gewijzigd en anders gemaakt.

Ik heb een plateau gemaakt van bankirai dat ik over had van de vlonder. Zo kon ik de grote statafel waarop de filter stond weg doen en makkelijk de filter op de bak zlef plaatsen.

Ook heb ik natuurlijk het leidingwerk aan moeten passen, zodat e.e.a. ook compacter werd.

De bak kwam vlug gereed en is in principe gebruiksklaar. Stel er komt plotseling een nieuwe koi…… of erger…… er wordt er eentje flink ziek!

Daarna het resthout opgeruimd. Alle restcement zakjes, en restafval pvc leidingen opgeruimd. De bruikbare handel zal ik teruggeven aan Jan van Merakal te Landgraaf. Immers wat moet ik er mee. Het ligt mij alleen maar in de weg. Jan kan het nog verkopen.

Natuurlijk weer de fotootjes….