Nu schrijven we vandaag 3 mei 2009. We zij ruim 2 maanden verder dan de laatste post (bericht).

Eigenlijk een jubileum uitgave, want het is de 200-ste post (bericht) die ik schrijf op deze log.

Het weer is inmiddels anders dan op de voorgaande foto’s, zoals je kunt zien. Maar de meeste mensen zullen zich er wel van bewust zijn, dat we ook al anders gekleed gaan dan 2 maanden geleden.

We mogen terug zien op een fijne periode van het weer! Hopelijk blijft dit zo door gaan. Ik ben er bevreesd voor dat we in de zomer periode dadelijk al weer vlug herfst zullen hebben. Maar dat moeten we maar even af wachten.

Qua gezondheid lig ik zelf nog wat te kwakkelen. Het kon beter. Allerlei kleine kwaaltjes remmen mij jammergenoeg af…… Maar laten we hopen dat dit goed komt.

De laatste tijd heb ik mij veel bezig gehouden met reparaties en nieuwbouw van computers. Zelf heb ik ook weer een nieuwe machine. Dit is eigenlijk een tussen oplossing, want in het najaar komt iets wat ik graag zou willen maken.

Maar ach, het weer is goed. Tijd weer voor andere dingetjes te gaan doen.

Ik ben ook al weer begonnen met het herinrichten van de quaratainebak voor de koi in de garage. Ik probeer e.e.a. minder kollossaal te maken. Wat beperkter, zodat Inge wat meer ruimte heeft in de garage. Ze vindt het maar een sta-in-de-weg. Maar dat vindt ze van mij ook! Ze is de laatste tijd aan het opruimen geslagen. Alles gaat weg! Ik laat dit los en maak me er niet druk over. Laat maar gaan! Als ze mij maar niet op ruimt!

Nu terug te komen naar de juwelen in het water. Ik heb nog wat spullen gekocht bij Marcel v/d Meerakker, lees www.mebeau.nl in Voerendaal. Hij is niet specifiek ingeicht v.w.b. koi. Echter kun je alles op dat gebied wel bij hem kopen. E.e.a. gaat dan via zijn oom Wim en neef Jan uit Landgraaf…. www.merakal.nl

Zo heb ik voor de verzorging per direct nodig een medikit van Koi Pro, een zak met Saki Hikari multi season (het beste voer met bacteriën), een panschepnet, een koisok, anarex bio logisch 4 en bactoplus gel.

Ik ben benieuwd wanner ik het van het geleverd krijg. Laatst ik ook een nieuwe kristalbuis met uvc lamp 55 watt bij hem gekocht. Dit was ook een mee valletje qua prijs. Immers is als je beiden samen koopt een korting van toepassing. Koop je ze los, dan ben je net zo duur uit als de twee samen. Zo heb je altijd een reserve kristalbuis voorhanden.

Tja het weer is goed. De koi ogen goed. Behoudens enkele karperpokjes en de Sanke die net voor de winter gewond het seizoen in ging, heeft een plek op de linker “schouder” zijde. Die moet behandeld worden. T.w. enkele schubben verwijderen en ontsteking verwijderen met waterstrofperoxide. Vandaar de medikit, die bestaat uit verdoving, ontsmetting en antibacteriële wondzalf.

O ja, dat was ik nog even te zeggen. Robbert, zoonlief, heeft zijn hobby tropische vissen weer opgepakt. Hij is al enkele weken bezig. Heeft zich inmiddels al weer veel eigen gemaakt op dat gebied. Nu wilde hij met mij vissen gaan kopen. Hij wilde naar Würselen gaan naar Aquatop http://www.aquatop-aachen.de

Dat hebben we gedaan op Koninginnedag. Nou op visgebied kun je daar je lol op. Qua verzorgingsprodukten voor de vissen ben je maar met enkele produkten goedkoper uit. Tja, soms wel tot 50% goedkoper. Maar dat is maar van toepassing op een enkele produkten. Vissen, voer e.d. zijn toch wel wat duurder.

Maar wel gewoon leuk om enkele uren je ogen uit te kijken. Het betreft namelijk een zaak met 5500m2 verkoopruimte en 44 man pesroneel. Lekker ouderwets en op zijn Duits op elke afdeling 1 tot 2 medewerkers achter de counter. Dat moet toch geld opleveren, niet?