Vandaag weer wat plankjes gezaagd, geschuurd, geboord, gefreesd en aangebracht op de vlonder!Blog Image

Eerst ben ik begonnen op nog enkele balkjes aan te brengen met batankers, zodat ik het grootste gedeelte van de filterkelder permanent kan afdekken. Ik hoef alleen maar een mangat bij de trap open te houden om de kelder in de komen. Het worden anders ook te veel deksels dan!

Ik ben bijna klaar met het aanbrengen van de vlonder. Ik kom echter 1 plank te kort. Een ander plank is te zeer getordeerd. Dus mag ik morgen weer de Euro H.O. om nog twee planken te halen van 3000 mm.

Ook nog 4 batankertjes bij de Formido halen om het ander gedeelte van de filterkelder ook permanent te dichten. Een doosje wilde Havanna’s halen bij Jack. Even bij de huisarts de verwijsbrief ophalen voor het ziekenhuis…… en daarna misschien nog de resterende plankjes, die ik vandaag eigenlijk nog had willen doen aan te brengen. Maar zoals eerder gezegd: “De plankjes waren op!”

Erik en Sandra (met Kimmie) waren ook nog even op bezoek geweest om te kijken naar de vijver! Inge had de koffie gemaakt en Erik en Sandra hadden iets lekker voor erbij meegenomen. Was even gezellig die pauze! Erik, Sandra en Kim waren op bezoek geweest bij Frieda op het werk, waar Kim een rondleiding en cadeautjes gekregen heeft.

Als ik morgen de resterende plankjes en balkjes aangebracht krijg, dan blijf alleen nog over het maken van de deksels. Ik moet er 1 maken voor het mangat, 1 voor de skimmer/waterkraan, 1 voor de UVC lamp en 3 voor de filterbakken. Maar dat in een latere fase. Als dat dan allemaal gereed is, dan kun je zeggen dat het vijverproject gereed is!

Alleen zal ik het tuinhuisje dan nog donkergrijs met diepdonker rood schilderen om het een passend tintje te geven bij de vijver. Beetje Oosters…..!!

Koi, koi, koi!

John