Gisteren een beetje rustig aan gedaan. Beetje geklust, maar dan zeer rustig aan en relaxed.Blog ImageBlog Image

Bovenstaande foto geeft enigszins weer hoe ik de klusjes die dag verder gedaan heb! Heel relaxed dus!

Ik ben eerst begonnen met het schoonspoelen van de filters. Op de boden bevond zich vooral in de voorfilter een flink laag drap na een anderhalf weekje. Ook heb ik een behoorlijk gedeelte van de vijver laten leeglopen, om zo een gedeelte te kunnen verversen.

Terwijl ik het water weer was aan het aanvullen in de vijver, was ik bezig met de afwerking van de waterleiding naar de vijver toe. Ik had namelijk op het laatste stuk nog een stukje slang bevestigd. Dit moest een vaste leiding worden van koper met een kraan.

Toen ik bezig was met het hout uit te kappen voor de leiding, stond plotsklaps iemand achter mij! Ik schrok mij kapot. Het was vriend Nick, mijn overbuurman! Die kwam even kijken en een praatje maken! Tjonge wat was ik geschrokken. Ik heb daarna nog met zin ega Mariet en natuurlijk Nick een kopje koffie bij hun gedronken en wat bijgekletst over vroeger! Over hoe we 22 jarig jaar geleden pas in onze woningen trokken en hoe de kinderen zijn groot geworden e.d. Was even weer ouderwets gezellig. Het was goed dat we weer eens even de tijd voor namen.

Daarna ben ik weer verder gegaan met de waterleiding. Ik heb de stukjes zodanig gemaakt dat deze mooi op elkaar uitkwamen en nadat de vijver weer vol was, heb ik de stukje koperen leiding aan elkaar gesoldereerd.

Daarna ben ik nog even gestart met het voorbereiden c.q. prepareren van de paaltjes, die op de loopbrug van de vlonder zullen worden gemonteerd en waartussen twee gegalvaniseerde pijpen van 22 mm zullen worden geplaatst. Dit zal een functie krijgen als een soort reling. Maar daarover in een volgend bericht meer!

Juist op tijd gestopt met klussen, want Inge kwam terug van haar werk.

Vandaag gaan we misschien met z’n tweetjes naar Doe-Dag in Geleen. Even wat rondstruinen en mogelijk, als het weer mee zit, ergens een terrasje pikken.

O ja, denk je eraan dat je nog even iets noteert in de agenda, enwel voor 20 september 2008……..

Blog Image

Sayonara!

Bune (The Hase)