Blog ImageTja, vandaag had ik eingelijk niet zo veel zin. Ik voelde me niet zo lekker. Wat fysiek aan de zwakke kant. Brrr….! Ik moest nog veel aan de segmenten van de liggers doen. Maar even naar de stad gaan. Even naar het praathuis (wat sigaartjes en sigaretten halen) bij maat Jack op de Markt te Sittard.Blog Image

Nou we hebben weer even lekker bijgepraat! Ik was om 10,00 uur weggegaan, want ik was aan de late kant met op staan. Gisteren met zoon Robbert naar het geweldige voetbal gekeken. Nederland-Frankrijk 4-1, terwijl we de eerste wedstrijd Nederland-Italy al mogen genieten van de wedstrijd die eindigde met 3-0. Inge had bezoek van een aantal vriendinnen, zodoende togen Robbert en ik met de big screen naar de master bedroom om daarn onder genot van enkel snacks en potten bier naar het voetballen te kijken. Het was gezellig met z’n tweetjes. Vandaar dat het vandaag wat aan de late kant was!Blog ImageBlog Image

Even terzijde: Als we tegen Roemeniƫ de B-selectie de kans geven om te voetballen, krijgen die mannen ook het gevoel dat ze aan het tournooi hebben mee gedaan! Roemeniƫ mag zelfs winnen, want dan weten we zeker dat Italy en Frankrijk naar huis gaan. Komen we Roemeniƫ e.v. in een latere fase tegen in het tournooi, dan kunnen we ze blootstellen aan onze A-selectie. Tip? smiley

Trouwens even nog langs deze weg te vermelden dat onze zoon Robbert met een mooie cijferlijst geslaagd is voor Havo-5. Hij had het zwaarste vakkenpakket en had ook nog een extra vak Economie gekozen. Eerder had hij al Vmbo-TL binnen gehaald en zijn vervolg HBO opleiding zal de HEAO zijn. Hij wilt graag Acountancy gaan doen. We zijn benieuwd en wensen hem succes!Blog ImageBlog Image

Nu weer even komen naar waar het om gaat om deze weblog, de afwerking van de vijver! Uiteindelijk kwam ik vandaag om 13.00 uur thuis. Ik heb wat gegeten en trok met de werkkleren aan. Ik heb eerst een 20 minuten rondgelopen en bedacht hoe ik e.e.a. ging aanpakken vandaag. Onder het genot van een lekkere Senoritas sigaar, kwam het plan van aanpak voor vandaag al in mijn gedachten.

Ik ben weer lekker in de weer gegaan met het bewerken van het Bankirai hout. De voorbereidingen eerder op dit gebied, leverden vandaag hun resultaat op. Ik ben vandaag namelijk verder gegaan met het afwerken van de segmenten die uiteindelijk de basis van de zwevende vlonder gaan worden. Ik ben vandaag zover gekomen, dat ik van de 5 segmenten al 4 segmenten geheel gereed heb. Ik heb zelfs al 3 segmenten definitief gemonteerd en onderling (middels slotbouten en moeren) met elkaar verbonden. Dat we jullie nu zien op de foto’s qua balkenwerk aan de vijver, is dus definitief en er hoef ook niet meer aan gedaan te worden. Alleen moeten er nog 2 segmenten bij komen. Is dat klaar, dan kunnen de planken gaan aanbrengen.

Tja, ook dit nog even terzijde. Ik had dus bankirai balken gehaald bij Eurohandelsonderneming en wat denk je? Ik heb de zaak weer eens goed berekend! Ik had nog twee stukjes balk over van 40 cm en 20 cm. Ik dat goed uitrekenen of niet?