Blog ImageHet nieuwe jaar is al weer 8 dagen oud! Er zijn al weer verschillende zaken de revue gepasseerd! Zo zijn er drie collega’s die met fikse hartklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Een van de drie, de broer van bevriende collega, wordt morgen geopereerd en krijgt een by-pass. De moeder van Marie-José gestorven…..

Maar ook positieve zaken passeren de revue. Zo heeft de al eerder aangekondigde nieuwe uitdaging met Carlos, zich al inmiddels geopenbaard! Maar daar over binnenkort een afzonderlijke belichting!Blog Image

De werkzaamheden in het kader van de vijver staan even op een laag pitje. Immers hoeft er niet meer veel te gebeuren. Vandaag heb ik nog 2 enkel fase kwh elektriciteitsmeter geroggeld! Is wel even handig om het verbruik van de twee elektralijnen te meten. Paultje. al vast bedankt!

Omdat ik even dus niets te melden had op het gebied van de werkzaamheden, schrijf ik even een stukje over voeding van de koi.Blog Image

Het voeren van Koi.

De lichaamsvorm van Koi wordt sterk beïnvloed door de voergewoonten die u hanteert. Door de meeste Koibezitters wordt een perfecte lichaamsvorm nagestreefd. Het is daarom verstandig om een juiste manier van voeren te gebruiken en een perfecte waterkwaliteit na te streven. Uitgebalanceerde voeding en een verantwoord voedingspatroon zullen bijdragen tot een gezonde groei zonder dat uw vissen te dik worden. Mede hierdoor zal uw Koi en bovendien de waterkwaliteit niet negatief worden beïnvloed.

Hoe hou ik mijn koi gezond?

De weerstand van vissen is voor een belangrijk deel afhankelijk van de voeding. Voer daarom uw vissen met de beste voedingssoorten. Voer niet meer als dat uw vissen in 5 minuten kunnen opeten. Voer de vissen op een regelmatig tijdstip en geef ze voer volgens de maatstaven die worden gehanteerd voor de periode van het jaar en de watertemperatuur. In het voorjaar, najaar en winter kunt u het beste Wheat-Germ en in de zomer Staple en/of kleurvoeding geven. Wij bevelen u aan om een goed uitgebalanceerde korrel te voeren.

Vertering en watertemperatuur?

Hoe vaak u de Koi te eten geeft hangt af van de watertemperatuur. Bij lage temperaturen werkt de spijsvertering van de vissen langzamer en voert u dus minder om watervervuiling door overtollig en onverteerd voer te voorkomen. Door op de juiste wijze te voeren houdt u uw Koi gezond en voorkomt u problemen met de waterkwaliteit.
– De vertering van Staple bedraagt ongeveer 12 uur bij een watertemperatuur van 20°C.
– De vertering van Wheat-Germ bedraagt ongeveer 12 uur bij een watertemperatuur van 10°C.

Blog ImageSommige mensen geven er de voorkeur aan om toch te blijven voeren. Hierover lopen de meningen sterk uiteen. Wij raden u aan om, indien u wilt doorvoeren, dit tot een absoluut minimum te beperken. Blog Image

Een belangrijke regel is dat u er voor zorgt dat uw Koi niet teveel voer krijgt. Het komt bijna nooit voor dat een Koi sterft door ondervoeding, maar eerder door overvoeding!