Nog even over de schorpioenvisjes, maar dan ook de laatste keer!

Het is jammer dat er geen fatsoenlijke communicatie meer mogelijk is tussen de schorpioenvissen, t.w. het mannetje en het vrouwtje. Het vrouwtje zit nog altijd in de quarantainebak en is nog steeds ziek. Zij zal in de huidige situatie met invloeden van bevriende vissen ook niet vlug beter worden. Een grievende houding en gedrag van het vrouwtje naar het mannetje is ook niet sierend! Maar wat wil je!

Alhoewel je kunt zelf je leven helen! Maar iets wat in jaren gegroeid is en waar niets mee gebeurd is, heel je niet zo vlug. Daar zijn vaak de aantal jaren voor nodig, dat je ziek bent geworden en geweest!

Het mannetje echter heeft zelf zijn leven geheeld. Rust en tijd om boeken te lezen, had het mannetje niet. Althans daar nam hij zich door zijn onrust in zijn lijf nooit te tijd voor.

Een goed boek dat ik gelezen heb en weer aan het lezen ben, is het meesterwerk van Louise L. Hay; Je kunt je leven helen….!

Tenslotte een affirmatie die het schorpioenvis mannetje vrij maakt!smiley

“Ik vergeef je dat je niet bent, zoals ik wil dat je bent.

Ik vergeef je en ik laat je los.”

Trouwens wat is het orgaan van de Nishikigoi Vereniging Nederland. De jubileum editie nr. 100 toch een mooi exemplaar geworden. Een echt boek met een dvd, Fredje en zijn club. Chapeau!

Sayonara John!