Gisteren was het lekker weer om buiten weer iets te doen.Blog Image

Ik heb me bezig gehouden om de vijver eens grondig te reinigen. Ik had al drieweken geen tijd meer gehad om sowieso de voorfilter te reingigen. Iets wat ik normaal wekelijks doe!

Nu maar even de zaak grondig aangepakt!

Ik heb alle drie de filters gereinigd. Er zat behoorlijk wat residu in de voorfilter. Voorts waren de filtermatten behoorlijk vuil. Ik heb de matten uitgespoeld in het vijverwater in de bakken, zodat deze weer goed in de winter hun werk kunnen doen.

Dit wat ik gisteren gedaan heb, zal ik ook in het voorjaar doen! Zodat er twee maal jaar een grondige reiniging plaats zal vinden. Ook heb ik gisteren ongeveer 2, 5 m3 water ververst. Dit is ongeveer 12 procent van het totale volume! Je kunt goed zien op een van de foto’s dat ik niet met slangen e.d. hoeft te sjouwen en te werken. Alles heb ik met vaste leidingen en afvoeren geregeld. Ook het inlaten van nieuw water. Lekker makkelijk! OOk de elkektra heb ik lekker amkkelijk gemaakt. Alles op een radiografische afstandsbediening. Zo hoef je niet altijd de kelder in om bijv. de skimmerlijn tijdens het voeren uit te schakelen e.d.

Daarna heb ik nog enkele planten die niet goed op hun plaats stonden in de tuin, verplant! Ook ben ik nog even bezig geweest met het schilderen van een tuinornament in de garage!

Voor mijn meiden op het werk heb ik nog een ceedee samengesteld van DJ Ötzi, zodat zij ook weer tevreden zijn. Special edition from DJ Bune the Hase!

O ja, het worden weer koudere maanden. De grote blauwe “vriend” kan dan wat minder makkelijk voedsel gaan vinden en zal dus vaker gebruik maken van de Japanse buffetten! Draag zorg voor een goede preventie!Blog Image

Sayonara

Bune! smiley