Blog Image

John's Koi vijver

De KOI-vijver

Waarom heb ik deze blog (dagboek-journaal) gemaakt? Nou dat is heel eenvoudig.
Enerzijds heb ik de werkzaamheden op deze wijze beschreven en vastgelegd en anderzijds om mijn familie, vrienden, kennissen, collegae e.a. langs deze weg te informeren hoe de werkzaamheden van het begin tot het einde zijn vastgelegd. En hoe het verder verloopt met de vijver en natuurlijk de "juwelen".
Degene die niet in de gelegenheid zijn om e.e.a. van dichtbij mee te maken, kunnen zich dan toch op de hoogte stellen.

Reacties zijn natuurlijk van harte welkom.

Groet,
John Willems

koi@jwillems.eu

Hoera, grondwerk klaar!

Grondwerk Posted on Fri, June 29, 2007 08:05:57

Blog Image

HOERA, GRONDWERK KLAAR!

Gisterenavond zijn Ruud en Nick nog even gezellig op bezoek gekomen om hun handen uit de mouwen te steken en nog het laatste stukje grond er uit te scheppen. We zijn om ongeveer 18.00 uur begonnen en Ruud kon de laatste schep grond om 21.15 uur in de kruiwagen gooien vanaf 2 meter diepte!

De laatste container, NUMMER 9, raakte boven verwachting toch nog voor meer dan 2/3 deel vol!

Blog Image

Het was geen makkelijke actie, want zowel Ruud als Nick hadden hun normale werkdag achter de kiezen. Maar uiteindelijk werd het voor de avond gestelde doel behaald!

Terugkijken naar de afgelopen periode kunnen we stellen dat er een behoorlijk resultaat is behaald door Ruud, Nick en John. Vooral het graafmonster Ruud, die die meeste grond heeft gegeten! De drie “belegen mannetjes” om in de termen van Inge te blijven kunnen tevreden, welliswaar moe, maar voldaan terugkijken naar de afgelopen periode.

Mensen die het “look” zien kunnen zich geen voorstelling maken van de verrichte werkzaamheden. Niet vergeten dat we alleen op de vrijdag of zaterdag gegraven hebben. Een zondagochtend een uurtje, omdat we het op de zaterdag niet meer haalden. Niet vergeten dat we eigenlijk pas 20 mei gestart zijn met de eerste container! Nu 39 dagen op 28 juni verder is het grondwerk klaar en werd bakje nr. 9 gevuld!

RUUD & NICK BEDANKT VOOR JULLIE INZET EN VERRICHT WERK! WE MOGEN TROTS ZIJN OP HET STUKJE WERK DAT WE NEERGEZET HEBBEN!………Mannen bedankt!

Zie hier de actiefoto’s!

Vandaag ga ik aan de slag met de bodemafvoerpijpen. Eerst wat plastic leggen, dan de bodemdrains verlijmen aan de buizen. Dan zaak aanbrengen en vastzetten. Dan heb ik via Ruudje klinkers gekregen die als steunen gaan dienen om de betonmatten er op te leggen. Verder komt L’Orteye het bakje nr. 9 ophalen, daarna 5 m3 gewassen betonmengsel 0-16 mm brengen en de firma Budé uit Beek komt de cement en de betonmatten brengen.

M.a.w. vandaag dus weer voldoende op het programma, zodat ik me niet verveel!Met Ruud en Nick bakje nr. 8 gevuld!

Grondwerk Posted on Sat, June 23, 2007 18:27:52

Blog Image

Vandaag nog redelijk goed weer gekregen, zodat we bakje 8 konden vullen!

Blog Image

In eerste instantie heb ik vanmorgen omstreek 08.00 uur alles gereed gezet. Klaar om weer een dagje te gaan graven en te kruien. We naderen langzaam de laatste fase van het grondwerk! In afwachting van Ruudje begon ik al met kruiwagens vol te scheppen en in de container te storten. Toen kwam Ruud en we hadden overleg over de tactiek van de dag! Gewoon eerst het restant van de hoop in de container dumpen en dan weer een strookje van het blokje dat nog eruit moet afgraven en in de kruiwagen scheppen!

Even later kwam Nick van de overkant naar het “look” gelopen. Met zijn twee scheppen in de aanslag, voegde hij zich bij Ruud om te graven. Nou, met die twee gravers was het toch met mijn kruiwagentjes flink aanpoten! Wat gaan die “belegen mollen” te keer in het “look”!

De navolgende foto’s geven weer een impressie weer van de hoogtepunten van deze graafdag!

Volgende week zaterdag mogen we de laatste fase inluiden van het grondwerk en zal het grondwerk afgesloten worden met het vullen van container nr. 9

Tot de volgende keer weer!

JOHNNiet droog kunnen houden!

Grondwerk Posted on Sun, June 17, 2007 12:25:17

Blog ImageVanmorgen ben ik gelijk maar gaan checken wat, na de regenbuien van gisterenavond, de stand van zaken was in de tent! Shit, niet droog kunnen houden. Bovendien was er een van de wandjes aan de bovenzijde waar de ladder stond een beetje ingezakt! Er stond op het gedeelte dat Ruud gisteren had weggegraven een behoorlijke plas water van ca. 10 cm. Ook lag er een gedeelte van de ingezakte grond in. Het andere gedeelte van de grond lag nog op de uit te graven verhoging!

Ik heb me maar gelijk de oude schoenen aangetrokken en ben ik mijn pyama maar gaan graven. Circa 1 kruiwagen grond heb ik van de verhoging en uit het water weggeschept! Op het water heb ik maar een tweetal houten platen gelegd, zodat het geen modderboel gaat worden als je de ladder wilt gebruiken.

We hebben het lang droog gehouden. De tent functioneert goed, maar de grond er om heen is verzadigd door de hevige regenvallen. Het water is niet meer te stoppen en loopt gelijk het immense gat in.

Gelukkig zijn we gisteren verstandig geweest om de grond weg te graven waar mogelijk water in zou kunnen lopen. De gedachten waren goed, want in blubber kun je niet graven. Het is volgens verwachting gebeurd, maar het kan geen kwaad.

Immers daar waar het water staat hoeven we nu niet meer te graven. Het wordt toch allemaal een natte boel als we beton gaan storten.

Laten we hopen dat “Pluvius” nu even met vakantie gaat en dat we wat meer droog weer gaan krijgen!

Greetz John

Blog ImageMet Ruud bakje 7 vol gemaakt!

Grondwerk Posted on Sat, June 16, 2007 19:28:38

Vandaag al vroeg uit de veren! Ik had me bijna verslapen. Iets wat me normaal niet gebeurd! Nu wel, omdat ik niet echt geweldig had geslapen. Maar ik was op tijd in ieder geval! Ruud en ik hadden om 08.00 uur afgesproken. Nick kwam ook even polshoogte nemen! Hij had Tony en Tamara naar het vliegveld gebracht. Hun vakantie bij Pap en Mam zit er op.

Ze zijn nu weer op de terugweg naar hun woonplaats: Blog Image

Tony, thanks for digging in my yard. It’s almost a lake. Thank you very much and untill next time! See the working in progress on my weblog!

Ruud en ik gingen aan de slag om in ieder geval ons doel te halen om bakje 7 vol te maken. Het gaat niet meer zo snel, maar dat heeft niets met ons te maken. Meer met de diepte waarop Ruud thans aan het werk is. Tjonge, wat een hoogte moet hij met zijn schepje overbruggen!

Kijk maar eens op bijgaande foto!Blog Image

We werden een paar maal getart door regenbuitjes, maar dan rap even het zeil weer dicht maken en weer even afwachten. Was de bui weer voorbij, dan weer zeil open en verder! Zo werk je dus niet alleen met hindernissen, maar ook onder verzwarende omstandigheden. Als je al niet nat bent van het zweten, dan wordt je het wel van de regen!

Maar we kregen de bak 7 uiteindelijk wel vol en konden de dag weer moe, maar voldaan afsluiten. We zitten al op de helft van het oppervlak op de juiste diepte.

Aanstaande maandag zal ik het bakje weer laten wisselen. Verder bekijken hoe het met de planning gaat voor volgende week. Inge en ik gaan op woensdag en donderdag met enkele van mijn collegae naar Roma, It. voor een uitstapje. Dat zullen ook vermoeiende dagen worden!

Foto’s van de daginvulling:Bakje 6 en bakje 7!

Grondwerk Posted on Wed, June 13, 2007 20:50:24

Blog Image

ALLEREERST, BROERTJE ARNO IN DEN BOSCH, VAN HARTE PROFICIAT MET JE VERJAARDAG!

MAM EN PAP ZULLEN NU WEL INMIDDELS BIJ JE ZIJN, ALTHANS DAT HADDEN ZE ME GEZEGD. FIJNE DAG! EN NOG VELE JAREN!

Ik laat eerst de laatste foto van de dag zien. Dan kunnen jullie zien hoe we geeïndigd zijn!

Blog Image

Mannen bedankt!

Nadat ik even om 08.45 uur bij mijn tandarts Pascal was geweest voor de periodieke controle en wat te “bikken” had gehaald voor de mannen die zouden komen helpen, bracht ik alles al in gereedheid. Immers stond op het programma om bakje 6 vol te gooien met hetgeen, Ruud, Nick en ik, afgelopen zaterdag hadden uitgegraven en opgehoopt. We zouden daar wel een container mee kunnen vullen. Ik begon om 10.30 uur al met het vullen met de twee kruiwagens en leegde die in de container. Nadat ik ik 6 tourtjes van elke 2 kruiwagens gelopen had, kwam Nick van de overkant naar de bouwplaats gelopen. Even later volgde Mr. Tony “Shoe”. We spraken af elkaar af te wisselen met schoppen en kruien. We zouden elk 10 kruiwagens vol scheppen en 20 kruiwagens rijden. Zo gezegd, zo gedaan! Nick, gaf de aftrap. Daarna pakte Tony het over, waarna ik het weer van Tony overnam. Dit ging goed en lekker! We startten om 10.45 en hadden de container om 12.45 uur gevuld. Maar was dat even balen voor mij. Ogenschijnlijk lag nog zeker de heflt van de opgehoopte grond nog in de kuil! Wat nu? Vlug even gebeld met L’Orteye. Kijken of de container gewisseld kon worden. Normaal moet je dat toch ruimschoots van te voren doen. Maar Oliver van L’Orteye pakte de zaak medewerkende op na mijn uitleg. Het zou ongeveer een uurtje duren, waarna de container gewisseld werd.

Blog Image

Die tijd doodden we even met een kleine lunch. Daarna was Alfa uit Thull-Schinnen ook in trek! Poeh, viel die even hard bij mij!

Gelukkig kwam L’Orteye met het bakje nr. 7

Blog Image

Daarna weer aan de slag! Het duurde nog 50 minuten, voordat het restant nog in bak 7 was gestort. We hanteerden weer dezelfde werkwijze en konden de werkzaamheden gelukkig afsluiten. Het was 17.15 uur. We hebben er nog eentje van Alfa geofferd. Ik ben daarna nog 2 uur en een kwartier bezig geweest met de zaak op te ruimen en te schonen. Ik kon om 19.30 uur, onder de persoonlijke beleving: “Van ik heb het helemaal gehad”, gaan douchen!

De foto’s van de daginvulling!Wat staat morgen op het programma!

Grondwerk Posted on Tue, June 12, 2007 21:43:42

Blog Image

Ik schrijf dit berichtje, terwijl ik even pauze heb bij de Streekomroep START. We, Richard Lamers, Jos Tholen en ik, verzorgen vanavond van 20.00 tot 23.00 uur het live country radioprogramma Nashville. Jos en ik zijn de radiotechnicus en Richard de presentator. A.s. zondag wordt het programma herhaald op kabel 87,5 en ether 99,1 en 107,3 fm

Blog Image

Zoëven heb ik nog even gebeld met Nick. We verwachten goed weer morgen. De rest van de week zou het slechter zijn! Nadat ik eerst even naar de tandarts ben geweest en wat te “bikken” heb gehaald, starten we om 10.00 uur morgenvroeg. Tony, “Mr. Shoe” Robinson komt zoals eerder geschreven ook mee.

He needs some exercises!” Tony you’re welcome on the dirt!smiley

DUS MORGEN OP DE WEKELIJKSE VRIJE DAG GAAN WE WEER SCHEPPEN EN KRUIEN, MET HET DOEL OM BAKJE 6 UITEINDELIJK VOL TE KRIJGEN. ZO KUNNEN WE MISSCHIEN VOOR HET WEEKEND BAKJE NR. 7 BESTELLEN C.Q. LATEN KOMEN!!Al stiekem voorgewerkt!

Grondwerk Posted on Fri, June 08, 2007 18:59:10

Vandaag was ik op mijn werk en mijn gsm ging over. Ha die Ruud!

Even overleggen en plan de campagne maken voor morgen. “Dag” 6, bakje 6! We besloten om, gezien de temperatuursverwachtingen om al te 07.00 uur te starten. We zullen dan kijken hoe ver we komen en verstandig te werk gaan, zodat we niet naar de knoppen gaan! Wat we kunnen uitgraven, graven we uit! We zullen morgen met elk bereikt resultaat tevreden zijn. Immers zijn we al ver gevorderd en hoeven niet te stressen en geen domme dingen te doen. “Keep it cool en don’t worry!”

Vandaag kwam ik om 15.30 uur thuis! Wat zou ik eens gaan doen? Ik dacht dat het nog niet warm genoeg was! Ik trok mijn werkkleding aan en begin met de opgehoopte grond weg te graven en te kruien naar de container! Het was het kleine restant dat eigenlijk nog vorige week had weg moeten zijn, maar er was geen plaats meer op de container. Ook heb ik de bult op de vloer nog weg gegraven, zodat de vloer wat uitgevlakt is. Na een klein uurtje was ik klaar; 2 liter water opgedronken en drijfnatte werkkleding!

Zie hier al 16 kruiwagens in het bakkie! Dat scheelt morgen toch weer wat, of niet?

Blog Image

Ook lag er een verrassing thuis in de brievenbus. Ja hoor! KOI nr. 72, smiley het orgaan van de vereniging. Kunnen zoon Robbert en ik weer lekker lezen en zaken bestuderen, zodra er weer momenten zijn als er even niets te doen is! Koi nr. 72

Blog Image

O ja, ik heb ook de eerste spulletjes besteld bij “Mebeau Marcel” www.mebeau.eu

Blog Image

Te weten: 2x bocht uit pijp 90°, doorsnede 110 mm. (hard pvc) 2x bodemafvoer/drains (zwaar model) met kamer, doorsnede 110 mm (hard pvc) 2x 5m1, doorsnede 110 mm (hard pvc) 4x Pvc bocht 12,5 ato 50 mm 90° 2x PP buis 50 x 44,0 mm 4 meter.

Marcel is een collega van me, die zelf ook nog de zaak Mebeau met zijn vrouw drijft in Voerendaal. Marcel neemt me de spullen mee naar het werk, zodat het weer wat tijd scheelt! Marcel bedankt al vast!

Tot Kois! JohnBakje 6 gearriveerd!

Grondwerk Posted on Wed, June 06, 2007 17:44:40

Vandaag is om 08.00 uur bakje nr. 6 gearriveerd en staat gereed voor a.s. zaterdag! We hebben weer een ander nr. en ons “eigen bakje” zullen wellicht niet meer terug zien! Het nr. van “ons bakje” was n.l. nr. 1110.

Verder nog het water en de filter van de juweeltjes in de garage verzuiverd. Daarna ben ik nog het blokje gaan weggraven en heb ik er weer een schepklaar hopje van gemaakt.

Tevens heb ik ook de steiger al vast gereed gezet voor a.s. zaterdag!

Blog ImageBlog ImageBlog Image

O ja, de juweeltjes hebben er een nieuw Japans vriendje bij. Te weten Budo Koromo (33 cm). Budo betekent letterlijk: druif. De term heeft zowel betrekking op de tekening als op de kleur van de koi. De sneeuwwitte basiskleur is heel belangrijk als achtergrond bij het paarsige druifachtige kleur van de tekening. Het sumi (zwart) ligt over het Hi (rood) heen en verleent de vlekken een paarsige tint; de subtiele tekening ligt bij de Budo op dezelfde wijze op het lichaam als bij de Kohaku. Ook weer aardig om te weten, niet?

Als voorbeeld: (de middelste in het voorbeeld = de budo Koromo)

Blog ImageLaatste halve fase van fase 5 bakje 5!

Grondwerk Posted on Sun, June 03, 2007 16:30:46

Blog Image

Tjonge, tjonge…..! Het rusten was toch even nodig geweest, maar ik was weer op tijd wakker, zoals gewoon. Ik was om 05.30 uur wakker. Na even op te zijn geweest en ik voelde dat ik nog enige spieren had, ben ik maar even weer terug in bed gekropen.

Immers had ik pas om 09.00 uur met Ruud afgesproken. Ik had dus nog even tijd!

Om 06.45 uur werd ik weer wakker. Nu maar definitief opgestaan. Een Amerikaans pilletje van Carlos was wel nodig. Man wat heeft een mens een massa spieren in zijn lijf. Volgens mij waren die van mij al een tijd niet meer gebruikt.

Even een kopje koffie, een boterhammetje en vlug weer de werkkleren aangetrokken. Ik kon niet meer langer wachten. Na wat oefeningen om de spieren wat op te warmen en losser te maken, smeerde ik met in met Aloëvera hot lotion! Zo nu was ik gereed. Aan de slag!

Het was 07.15 uur. Eerst alles gereed gezet, zodat Ruud en ik gelijk konnen beginnen. Shit, het was pas 07.50 uur. Wat nu? Nog een uur wachten? Neen, dan maar het “look” in en graven! Wat moet een mens anders? De kanten moesten nog verder afgestoken worden en ik kon in afwachting van Ruud even de tijd doden door de grond al schepklaar op te hopen!

Even stiekum voor de komst van Ruud al de zaak voorbereiden….

Om precies 08.50 uur had ik een hoop bij elkaar geschept, die mogelijk wel nog op de container zou kunnen.

Ruud kwam klokslag 09.00 uur. Ik zei tegen hem dat ik mij even met het grondwerk had bemoeid. Ruud keek in het gat en zei: “Dat scheelt wel even wat werk voor vandaag!” Dus Ruud ook weer tevreden.

We begonnen omstreeks 09.30 uur. Natuurlijk zo stil mogelijk, want enkele buurtbewoners waren naar de feesttent van de voetbalvereniging OVCS geweest. Die waren natuurlijk wat later naar bed gekomen en moesten natuurlijk geen last hebben van de gravende en kruiende mannen!

We hebben lekker gewerkt en de door mij opgehoopte grond was zo op de container gestort. Ruud en ik hebben daarna nog een van de wanden recht afgestoken, zodat nu bijna 4 wanden recht zijn afgestoken. Alleen staat er nog een klein blokje grond in een van de hoeken. Die nemen we de volgende week zaterdag mee in het traject.

Omstreeks 10.30 uur ging de telefoon. Ben Dols van Streekomroep Start aan de lijn. Shit, ik was druk aan werk en was de afspraak helemaal vergeten. Slordig! Want het programma zou geëvalueerd worden. Ik had die afspraak wel geagendeerd, maar omdat we geen programma zouden opnemen vandaag, was ik die afspraak ook vergeten. Ben en Bert, sorry! Een andere keer beter! Er moeten eenmaal prioriteiten gesteld worden…. Tijd is geld, maar een container ook!

Blog Image

Om 11.00 uur hadden we de container eindelijk vol en konden we de werkzaamheden voor vandaag afsluiten. Ik ben nog tot 13.00 uur bezig geweest met het opruimen van de handel; het schoonmaken van de gereedschappen, het aanspannen van het zeil het schoonvegen van de garage en het afspuiten van de oprit en de straatkolk e.d.

Daarna lekker in bed geweest en samen met Inge op de fiets naar Geleen gegaan. Even naar de kermisatracties gekeken en op een terrasje gezeten. Toen naar huis, ff de weblog aanvullen.

We sluiten weer af met enkele foto’s van het “look”, om jullie weer even een beeld op afstand te geven!

Koi, koi, koi…..

John

Blog Image

Blog ImageBak 4 vol!

Grondwerk Posted on Sat, June 02, 2007 18:45:36

Vandaag zaterdag 2 juni 2007, omstreeks 08.00 uur, kwam L’Ortye bakje 4 ophalen en bakje 5 afleveren. Gelijk de hele buurt wakker!!

Blog Image

Ruud zou omstreeks 10.30 uur komen. Om jullie een indruk te geven, wat het grondverzet betekent, stortte ik intussen 1 kruiwagen in de container en maakte daar een foto van. Kun je misschien een indruk krijgen hoeveel scheppen c.q. kruiwagens een gevulde container is.

Blog Image

Ik had alles in gereedheid gebracht en verzuiverde ook nog het water in de containers van de Koi. Om 10.30 uur kwam Ruud er aan. Na een korte werkbespreking, enigszins het ritme van de dag van te voren proberen op te pakken, maar het ging eerlijk gezegd niet zo makkelijk. Beiden hadden we toch de dag van tevoren in de kleren zitten! Nee, het was ook warm, we verloren veel vocht. Vooral Ruud heeft menig t-shirt moeten wisselen. Drijfnat! Alle twee elk 2 x 2 liter flessen met water leeg gedronken. Tjonge, tjonge wat was het warm, tijdens het pooien!

Nadat Ruud het kleine restantje (lees 30 kruiwagens) van gisteren had weg gegraven, begonnen we beiden met het rondom afsteken. Immers het gat was er en de grootste massa was al weg. Je kunt rustig zeggen dat we over de helft zijn.

Nou rondom gaan afsteken. Dan kun je pas zien hoe grond zich hoopt! Weer een 30 kruiwagens er uit moeten halen, maar nu onder moeilijker omstandigheden. Nu moest elke schep grond, twee maal weggeschept worden i.v.m. de afstand.

Blog Image

Om 16.00 uur hadden we het allebei gehad. Beiden: “Oefening dood vogeltje!”

We besloten wijselijk om te stoppen! De container was welliswaar nog niet vol. Maar goed dat we gestopt zijn. Even verder besproken, wanneer we het restant van de wanden zouden afsteken en dus de container te vullen! In ieder geval moest dit voor volgende zaterdag gebeuren. Besloten om dit morgenvroeg, zondag 3 juni 2007 te doen. De laatste 20-25 kruiwagens volscheppen en kruien! Althans voor deze container. Er staan namelijk nog 3 bakjes op de planning!

Na het afsteken rondom, gaan we nog een moeilijker fase in. De totale put moet nog circa 1 meter verder uitgediept worden! De 1e helft staat voor volgende week op het programma. Nick is gisteren uit Japan gezond en wel teruggekeerd. Ik heb hem vandaag nog gesproken. Hij heeft een leuke week gehad. Hij heeft het gat bekeken en zal zijn schep gaan slijpen! We zullen dan in twee fasen gaan graven. Te weten het (1) uitdiepen en scheppen op steigervloer, dan (2) vanaf de steigervloer scheppen in de kruiwagens en (3) container vullen en kruien. Dat zal allemaal wel een stuk minder snel gaan, dan we tot nu toe gedaan hebben. Niet alleen omdat we al wat behoorlijk voor de kiezen hebben gehad, maar ook dat het minder makkelijker zal worden.

Ruud moet vanavond nog naar een dansuitvoering van zijn dochter en naar het verjaardagsfeest van zijn zwager Wim Stoop. Nou, ik denk dat ik gewoon op tijd naar bed ga. Ik drink me dadelijk om 20.00 uur lekker koele Alfa, waarna ik vanzelf wel een tikje in mijn nek zal krijgen en onder de wol kruip!

Salute! Johnsmiley

Hierbij nog wat foto’s van vandaag! Allereerst te beginnen met het “look”!

Blog ImageNext »