Blog Image

John's Koi vijver

De KOI-vijver

Waarom heb ik deze blog (dagboek-journaal) gemaakt? Nou dat is heel eenvoudig.
Enerzijds heb ik de werkzaamheden op deze wijze beschreven en vastgelegd en anderzijds om mijn familie, vrienden, kennissen, collegae e.a. langs deze weg te informeren hoe de werkzaamheden van het begin tot het einde zijn vastgelegd. En hoe het verder verloopt met de vijver en natuurlijk de "juwelen".
Degene die niet in de gelegenheid zijn om e.e.a. van dichtbij mee te maken, kunnen zich dan toch op de hoogte stellen.

Reacties zijn natuurlijk van harte welkom.

Groet,
John Willems

koi@jwillems.eu

Hout gehaald en eerste vlakje gevuld!

Voorbereidingen Posted on Tue, July 08, 2008 18:23:58

Blog ImageVandaag ben ik, nadat Inge terug was van het sporten, gelijk naar Eurohandelsondeneming te Heerlen gereden om weer een partijtje bankirai planken te halen. Ik heb in totaal nog 24 planken van 28 x 145 x 2700 nodig om het gehele vlak van de vlonder in te vullen. Dus wilde ik de helft gaan halen. Ik kwam daar en zag dat nog een halve pallet 2700 mm aanwezig was. Het regende en ik moest de halve pallet geheel omzetten om te zoeken naar een goede plank. Nou wat dacht je, geeneen er tussen! Dan maar even vragen……! Neen, die hebben we niet meer! Je kunt die hebben voor € 12,00 per stuk. Neen, geen optie! € 12,00 betalen voor rotzooi, troep! Gescheurde en zwaar beschadigde planken aankopen was geen optie en zou ook geen kroon op mijn eerder verrichte werkzaamheden zijn!

Neen, 2700 mm zouden ook niet meer binnen komen! Pas weer volgende seizoen! Dat was het antwoord. Nog getracht om planken van 3600 mm te krijgen voor de prijs van 3000 mm. Maar daar begonnen zijn weer niet aan! Wel hij ging even bellen naar hun Outlet centrum even verderop, voorbij Heuts in Hoensbroek.

Ja, daar hadden ze nog een pallet staan van 2700 mm. Ik even bij de kassa een routebeschrijving gehaald. Ik merkte even terzi9jde op dat ik recent 3 dozen van 200 stuks Jetfix schroeven had gekocht en dat de dozen open waren geweest. Hierop was ik de aantal stuks gaan tellen. Bleek dat ik op drie dozen 180 stuks schroeven te kort kwam. M.a.w. i.p.v. 600 stuks schroeven had ik er maar 420 stuks. Eigenlijk zou dan volgens hun niet kunnen. Even een doos bij hun tellen! En wat was nu het geval, daar zaten er 196 stuks in! Een afwijking wat acceptabel is, i.v.m. weegtelling! Maar kortom, men was wel zo vriendelijk om de doos die ik geteld had, gratis als compensatie mee te geven!

Hup, daarna gelijk naar het Outletcentrum gereden en daar met een van de medewerkers in de grote hal rondgelopen en gezocht naar de 2700 mm vlonder planken van 28 mm dik! Nou daar lag wat vlonderhout! Misschien dat daar ook de 2700 mm tussen lag, maar we konden ze niet 1, 2, 3 ontdekken! Op een gegeven moment zag ik een halve pallet staan met 3000 mm. Gelukkig! Dan maar wat restafval!. Dit is weer goed voor Andrew (Kampje) zijn kachel!

Maar wel even slim zijn! Alle 24 planken deze keer meenemen. Neen, niet nu uitstellen, maar op zeker spelen. Anders heb ik straks de vlonder voor 3/4 deel gereed en moet ik voor 1/4 deel wachten tot het volgend seizoen. Neen, ook duidelijk geen optie!

Inladen dus, maar ach! Wat was mijn Bankirai bijrijder zwaar! Gelukkig goed thuis gekomen en de zaak uitgeladen.Blog Image

Het jeukte, maar ik zou toch nog even een klein uurtje een start maken met de eerste 4 planken te leggen en te bevestigen. Ook heb ik aan het brug gedeelte nog extra steunbalkjes aangebracht om de loopplanken een betere ondersteuning te geven.

Zie op bijgaande foto’s het resultaat!

Tjonge, maar wat zit het weer toch weer lekker mee, tijdens mijn vakantie!

Blog Image

Tja, er zijn idioten die zeggen dat je krijgt wat je verdient! Oké, dat zijn dan ook idioten!

Sayonara!Eindelijk!

Voorbereidingen Posted on Wed, April 02, 2008 17:45:41

Blog Image

(De kleine droom!)

Vandaag heb ik de vijverbak en filterkelder weer open gegooid.

Even wat water in de bakken gesopt die door de regenval weer erin was gelopen.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met het aanleggen van de water leiding in de filterkelder. Er werd èèn tapkraan aangebracht en een stopkraan die op de leiding naar de vijverbak werd geplaatst.

Daarna heb ik het tegelwerk van de filterkelder geschrobt en schoon gemaakt. Toen dat gereed was, kon ik met enige opluchting tegen mij zelf zeggen dat ik gereed was met de werkzaamheden die ik in de wintermaanden en prille voorjaar gepland had. Het echte afbouw werk kan dus beginnen. Ik ben door het zachte weer zelfs eerder gereed buiten in de filterkelder, zodat met ook eerder met de afbouw van de vijver kunnen beginnen. De mannen die de bak moet bekleden kunnen voor mij gerust komen en beginnen. Er zou nog iemand komen kijken, maar die is ook nog niet geweest. Even maar weer een memoote gemaakt voor Merakal.

Zelf kan ik nog verder met de installatie van de filtermodules en pompen. Kijken wanneer ik dat ga plannen. De spullen staan in voorraad bij Merakal. Ik hoef ze maar te halen. Dus dat is geen probleem. Het wordt nu echt spannend.

Dat het ook spannend was in de bakken in de garage, is een feit dat zeker was!Blog Image

Mijn mooie Kumonryu heb ik nar de koihemel laten gaan! Ik kon het niet langer aan zien! Het ging te slecht met hem. M.a.w. 1 van de 3 met probleempjes heb ik uit zijn lijden moesten verlossen. Met de andere twee gaat het inmiddels beter. De Kumonryu was niet meer de redden! De drakenvis is niet meer! smiley

Ik heb nog een telefoontje van Marcel en Frieda gehad. Hij belde mij over de koi van Erik. Hij had de koi verkocht, maar ik kon me er een grotere gaan uitzoeken. Ik heb met Marcel voor volgende week woensdag afgesproken. Ik ben benieuwd!

Zoals jullie gewend zijn, de foto’sWerkzaamheden op zaterdag!

Voorbereidingen Posted on Sat, March 29, 2008 16:55:25

Eerst ben ik begonnen met het planten van een 72 bollen; Abesijnse Gladiolen & 24 Crocusmia Lucifer. Dit zijn bloemen die ik graag altijd al heb willen hebben. Ik had bij het verplaatsen van de planten in het najaar al een beetje rekening gehouden met die actie. Misschien vindt niet iedereen die bloemen mooi, maar ik persoonlijk wel. Kijk maar eens naar de plaatjes hoe ze er uit zien. (De wiite zijn de Abesijnse Gladiolen en de rode de Crocusmia Lucifer.)

Vandaag heb ik me verder bezig gehouden met de 2e maal schilderen van de verhogers van de filters en de draagbalk van de vlonder.

Het weer maakte een wisselvallige indruk en het was een gokje wagen, prijs winnen! Het werd een prijsje winnen, want ik begon met schilderen. Het werd steeds beter weer. In eerste instantie kondigde zich wat donkere wolkjes aan en regen lag binnen de mogelijkheden. Echter het tegendeel was waar! Wat een prachtige dag, na het speciale paasweer!

Nadat ik de boel geschilderd had, pakte ik de platen van de vijver en filterkelder! Joepie, er stond weer water in de bakken. Pompen dus maar. Ik heb er ook weer 4 padden (Bufo Bufo) uit de vijverbak gehaald en deze weer de vrijheid gegeven, zodat ze weer voor nageslacht kunnen zorgen! Maar dan wel bij de buren in de vijver!Blog Image

Ik ben daarna nog aan de slag gegaan met de pvc leidingen en appendages. Ik heb al een begin gemaakt met de retourleiding van de Aquamaxpomp, die de wateruitloop bak en retourleidng nr. 3 in de vijver, moet gaan voeden!

Het is de bedoeling van de pomp, die water krijgt via de skimmer, aan te sluiten op een pvc leiding van 50 mm. Met een Y-breivoer stuk van 50 mm, maak ik een splitsing naar twee leidingen van 40 mm, waarvan er 1 naar de wateruitloop bak gaat en de andere naar retour leiding nr 3.Blog Image

Daarna de zaak weer opgeruimd en zoals men zegt “de pin” er in gehouwen!

Relaxen!

Morgen doe ik alleen de zwemmende juweeltjes verzorgen en voor de rest niets. Relaxen weer!Blog Image

A.s. woensdag heb ik op de planning staan op de waterleiding met kranen aan de sluiten in de filterkelder. Het komt daar op vakmanschap neer! Ik moet namelijk flink wat buigen om over de elektra heen te gaan en om het koper aan de sluiten op de Tyleenbuis. Maar daar laat ik wel weer zien als het zo ver is!

Grüsse…..JohnBankirai, Trespa, Sint Joep & schilderen

Voorbereidingen Posted on Wed, March 19, 2008 19:50:25

Blog ImageVandaag op mijn vaste vrije dag is het Sint Joep, de dag dat in Sittard, een van de oudste en grootste jaarmarkten gehouden word. Sinds 1986 heb ik geen jaarmarkt gemist! Misschien vandaag wel!

Ik wilde immers verder mijn mijn klusjes t.b.v. de vijver. Ik ben allereerst begonnen met het bankiraihout, wat ik afgelopen zondag gezaagd had, te monteren.Blog Image

Nadat alles mooi in elkaar geschroefd was, heb ik alles geschuurd.

Daarna ben ik nog aan de slag gegaan om Trespa schotjes te maken, die ik op advies van Jan (van Merakal te Landgraaf) in de Oase Proficlear filter modules zal aanbrengen. Jan adviseerde dat, zodat het water dat direct de module instroomt, niet gelijk tegen het aanwezig filtermedium aan slaat. Daar zit natuurlijk een kern van waarhed in. Ik snap niet waarom Oase dit niet standaard doet. In ieder geval is het niet de tip van de week, maar een gouden tip!Blog Image

Toen ik gereed was met het prepareren van de schotten, heb ik alle zaagstof en boorsel van het terras geveegd en het terras schoongespoten.

Inge was gaan sporten en zou on 12.30 uur gaan werken. Ik had het voornemen om de verhogers en de balk nog te gaan schilderen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had net de balk geschilderd en was net begonnen aan de eerste verhoger, toen het begon te regenen. Nu hadden ze dit wel voorspeld, maar het zag er niet zo uit. Het was binnen no time betrokken en begon met regenen. Dat zat natuurlijk geen zoden aan de dijk en stopte maar met de schilderactie. Ik ben toen maar opgehouden en ben me gaan douchen.Blog Image

Toch even naar de Sint Joep markt. Ik ben ook nog even bij Jack (van de sigarenzaak August van Neer) koffie gaan drinken en een praatje gaan maken. Is altijd leuk bij Jack om te kletsen! Ik heb het er redelijk lang uit gehouden. Een pretje om over de markt te lopen was het niet, want er viel regelmatig een buitje uit de lucht!

Daarna maar weer naar huis gegaan! Thuis gekomen, bemerkte ik dat het achterom in de tuin niet geregend had. Hummm…. vreemd! Echt gek weer. Ook het metaal was droog! Zou ik na gaan schilderen?? Neen, niet het risico lopen. Lekker naar OCC op Discovery gaan kijken. Mijn favoriete programma. Zien hoe mooie moteren gebouwd worden.

Toen dat weer voorbij was, zag ik dat het nog altijd niet geregend had. De zon scheen lekker buiten. Ik kon de drang niet weerstaan en trok mijn werkkleren weer aan en begon met schilderen. Ook dat kon ik weer voltooien, zonder enige druppel water uit de lucht. Na 1 uur is die speciale lak toch stofdroog!Blog Image

Ik was op tijd klaar om het eten te bereiden en het vrouwtje te ontvangen na haar werk!

Marcel (Mebeau, de neef van Jan) mailde mij dat hij de vijver watderdicht kan laten maken door een bedrijf met 2 mm dikke PE platen die gelast worden. Offerte was aantrekkelijk. Alleen kan ik me nog geen voorstelling van maken hoe dat spul er uit ziet en hoe e.e.a. verwerkt wordt! Even aan Marcel weer de vraagstelling gedaan. Ik kon namelijk niets daarover vinden op internet.

Een van de vragen hoe e.e.a. verwerkt wordt op muren en bodem die niet egaal zijn bij mij!

Weer een vruchtbare dag!

Koi koi koi JohnBlog ImageTriest weer!

Voorbereidingen Posted on Sun, March 16, 2008 18:35:06

Tja, toen ik vanmorgen wakker werd en op stond, zag ik dat de weersvoorspellingen waren uitgekomen. Het regende…….! M.a.w. schilderen buiten kon vandaag niet! BInnen kan ik het ook niet schilderen, want de verflucht zou dan via de luchtcompressor en de luchtstenen in het water terecht komen. Dit is niet wenselijk en duidelijk niet bevordelijk voor de koi! Dan maar even wachten daar mee. Het heeft geen haast en er zullen wellicht nog mooie dagen komen op korte termijn. Dat moet gewoon, want vorige jaar zijn we qua weer ook niet fijn er van af gekomen!Blog Image

Ik ben maar weer water gaan verversen van de koi in de bakken. Gisteren schreef ik al dat ik dit aan het doen was om de waterwaarden weer meer stabiel te krijgen. Nitriet en nitraat moet wat omlaag. Dit kun je wel me middeltjes doen. Maar dat is meer maskeren, dan effectief aanpakken! Je kunt beter een paar dagen achter elkaar 10% water verversen. Dit is gezonder en beter voor de koi.

Daarna ben ik nog wat bankirai op maat gaan zagen. Er moesten twee planken in de lengte gezaagd worden om een juiste breedte van de plank te krijgen. Ik heb daarna nog planken bankirai afgekort op de juiste lengte. Bovendien heb ik nog wat bevestigingslatjes van bankirai gezaagd. Met mijn grote zaagtafel die ik heb, is ook bankiraihout dan een makkie om te zagen.Blog Image

Toen ik daarmee klaar was, ben ik gaan opruimen. Ik heb namelijk vanwege de regen het hout in de aanbouw van de garage gezaagd. Nadat ik gezaagd had, lag natuurlijk overal zaagsel en was alles in de aanbouw garage bedekt met een laag zaagstof.

Toen ik alles bijelkaar geveegd had, had ik een emmer vol zaagsel en zaagstof.

Groet,

JohnBlog ImageDon’t worry be happy!

Voorbereidingen Posted on Sat, March 15, 2008 17:36:48

Blog ImageVandaag ben ik eerst met Inge naar de super geweest om de wekelijkse boodschappen te doen. Daarna zijn we nog even gezellig naar de stad geweest om kleine benodigheden te kopen. Tevens hebben we lekker op een terrasje op de markt het zonnetje gekoesterd. Het was lekker weer en je zou haast op een verkeerd spoor gezet worden m.b.t. het jaargetij!

Daarna ben ik weer aan de slag gegaan m.b.t. de voorbereidingen van de vijver.Blog ImageBlog Image

Even nog terzijde. Gisteren ben ik naar even naar de klootjes van de verzinkerij gederen te Maasmechelen. De man die namelijk mijn balk niet meer kon vinden, had me immers toegezegd dat hij mijn 2e gemaakte balk persoonlijk in zou hangen op het rek om te verzinken en dat hij hem ook verder het proces in de gaten zou houden. Ik kon hem donderdagavond al eigenlijk halen, maar ik voelde mij niet zo lekker. Vandaar dat ik gisteren na mijn werk gelijk ben gegaan. Blog Image

Ik trof de betreffende man weer. Hij deed zeer geheimzinnig. Ik moest weg gaan, want de baas was daar?! Ik moest naar buiten gaan en naar de andere poort gaan, die afgesloten was. Hij zou daar wel komen. Het kon even duren. Ik dacht nog, wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen? Maar ik deed maar even wat hij zei. Ik met de auto wegrijden van het terrein en naar de ingang gaan die afgesloten was! Daar heb ik ongeveer een kwartier gewacht! Ik had alvast 10 euro los in mijn zak gestopt met de bedoeling om hem sowieso niet meer dan dat te geven.Blog Image

Op een gegeven moment kwam hij opdagen en ja hoor met de 2e balk. De eerste had hij niet meer kunnen vinden. Hij stak de balk door de afgesloten poort en ik vroeg hem fatsoenhalve wat ik hem verschuldigd was. Dat e.e.a. niet toe ging zoals het hoorde had ik immers in de gaten. Hij zei dat hij voor de eerder opgehaalde tafeltjes 35 euro kreeg en voor de balk 15 euro. Ik deelde hem mede dat ik vorige keer bij de baas voor meer gewicht, minder had betaald. Bovendien was een balk kwijt die mij ook geld gekost had. Ik wilde het niet helemaal op de spits drijven en stak hem 10 euro door de afgesloten poort met de mededeling dat hij dat kon pakken. Zou hij daar niet tevreden over zijn, dan zou ik met de baas wel gaan onderhandelen over de prijs.

Hij pakte snel de 10 euro en deelde haastig mede: “Nou meneer dat hoef niet. 10 euro is ook goed”. Hij maakte zich snel uit de voeten! Blog Image

Nu kan ik niet direct stellen dat ik grote winst heb gemaakt, want ik heb ook 20 euro verlies gehad met het verlies van de eerste balk. Bovendien ben ik ook twee extra moeten rijden naar Maasmechelen. Dit heb ik wel direct van mijn werk gedaan uit Stein, dus de afstand valt wel mee!

Maar ik ben een handelaar en een ritselaar in hart en nieren. Voor niks gaat de zon op! Maar ik sta ook wel mijn mannetje als het er op aan komt en dat op allerlei gebied!

Boven heb ik wat fot’s geplaatst van de betreffende verzinkerij. Hierop kun je goed zien dat je er beter met een terreinauto kunt komen!

Terug te komen op vandaag. Ik ben relaxed aan de slag gegaan met het aanbrengen van Allgrund Primer. Ik had namelijk eerder een verhoger geschilder met Hamerite zwart, maar dat was geen succes. De verf stootte je namelijk zo los. Vandaar dat ik de lak van die verhoger weer verwijderd heb. Ik heb alledrie de verhogers en de bedoelde balk geprimerd.

Nou moet ik zeggen dat dat zeer zeker een succes was. De Allgrund, mijn vertrouwde grondlak, deed weer wat hij moest doen. Hij vrat zich als het ware in de zinklaag! Beter dan dat kan niet. Ik gebruik al jaren Allgrund. Het is ongezond spul en je moet dit zeer zeker buiten gebruiken, maar je kunt er zelfs glas mee primeren!Blog Image

Daarna heb ik nog water ververst van de juweeltjes. Morgen zal ik dit ook nog doen. Dit doe ik om de negatieve waarde wat omlaag te brengen. Die waren ietwat verhoogd. Niet verontrustend. Maar het moest even gebeuren, voordat het fout gaat!

Morgen gaat Inge met dochter Milou naar de Limburge Kampioenschappen Jazz Dance in Brunssum. Een lange dag in de sportzaal zitten. Niet iets voor mij!

Ga ik misschien toch verder met de voorbereidingen. Ik moet namelijk nog bankirai planken op de juiste breedte zagen om daar planken van te maken voor de verhogers.

En als het weer misschien weer mee zit, de eerste aflaklaag aanbrengen op de verhogers en balk. Maar dat zien we wel! De weersdeskundigen hebben namelijk slecht weer voorspelt.

Morgen wordt ook de nieuwe zaak van Alex en Robbert (PC Geleen) geopend tegenover hun oude zaak. Ik heb een uitnodiging gehad. Kijken of ik zin en tijd heb om bij hun aan te gaan!

Sayonara!

JohnVerzinken spulletjes!

Voorbereidingen Posted on Wed, March 12, 2008 12:10:35

Blog ImageAfgelopen maandag heb ik de moeite genomen om de spullen op te halen van de zinkerij. Volgens de prognose moetsen ze nu wel gereed zijn. Ik kwam daar en trof de twee verhogertjes aan, die redelijk verzinkt waren. Geen schoonheidsprijs, maar ach als ze maar goed beschermd zijn tegen corrossie. Ik wilde ze toch immers schilderen in een zwarte kleur.Blog Image

Maar waar was de T-balk die voor de overspanning van de vlonder op de filterkelder moest komen te liggen? Neen, niet bij de tafeltjes aanwezig! Ik kwam in gesprek met iemand van de zinkerij. Neen hij wist dit ook niet. Neen er was ook gelijk de vorige niets genoteerd en niets van de zaak Willems bekend.

Ik vroeg hem hoe we daar mee om gingen, want de balk moest toch boven water komen als het ware! Hij wist het ook niet. Ik zei tegen hem dat ik een sigaretje ging roken en even in de fabriek en buiten om de fabriek bij de ander spullen zou gaan kijken. Hij zou ook maar even moeten kijken. Als ik terug kwam, dan zouden we de zaak met elkaar bespreken. Nou, zo gezegd, zo gedaan.

Ik kwam bij de man terug en hij deelde mij mede dat hij niets gevonden had. Misschien dat iemand anders het meegenomen had. Of mogelijk was het in de bak gevallen en in de zinkbakken achtergebleven. Dat vind je nooit meer! Nou ik had dus ook niets gevonden en deelde de man mede dat ik de verhogers in de auto zou laden. Dat hij maar eens goed moest zoeken naar de balk en als hij die gevonden had, zou ik die wel komen ophalen en de zaak betalen. Indien hij hem niet zou vinden, dan zou er ook niet betaald worden. Immers kost zo’n T-balkje ook al dik € 20,00. Hij keek mij stom aan en ik laadde de verhogers in de auto en vertrok. Hij zou me nog wel bellen. Ik had hem de maten van de balk opgeschreven en de balk getekend hoe ik hem had gemaakt (uiteinden).

Een dag heb ik gewacht, maar ik moet voorruit. Ik ben bij Janssen Staal Sittard, maar een nieuwe T-balk gaan halen. Ik kreeg, nadat ik het verhaal het gedaan, toch een beetje reductie. Zij herkenden het verhaal. Hun was het ook al vaker gebeurd. Hij gaan nu naar een andere lokatie, t.w. Lanaken en Noord-Limburg.

Vandaag heb ik de balk weer bewerkt en gelast. Ik schrijf nu dit bericht en zal hierna Inge naar haar werk brengen en daarna de balk wegbrengen naar de verzinkerij. Verder zal ik nog wat Bankirai hout halen om de planken om de verhogers te maken. Ook zal ik even bij Cranenbroek aan gaan om daar een pot zwarte Hamerslag verf te halen. Het is immers daar stukken goedkoper!!!Blog Image

Dan zal ik even bij Peter Delicaat bij PC Geleen binnen wippen voor een praatje. PC Geleen gaat trouwens hun nieuwe zaak openen te Geleen. Enwel tegenover hun huidige zaak. De opening is a.s. zondag 16 maart.

Dan ga ik even de auto aftanken en bij de Formido even info halen bij Stef.

Vervolgens naar huis. Oven omkleden en Inge om 18.00 uur van haar werk halen en eten bereiden.

Zo zal de vrije dag van vandaag weer verlopen. Dus druk bezet!

Hopelijk gaat het nu wel goed met de T-balk. Stel dat het goed gaat en men vindt ook nog de andere balk, dan zal dit geen probleem zijn. Ik zal de twee balkjes naast elkaar leggen. Dit zal uiteindelijk weer steviger zijn, dan èèn balk!

Sayonara! Johnny!Naar verzinkerij!

Voorbereidingen Posted on Fri, February 29, 2008 05:40:23

Zoals ik al eerder aankondigde, heb ik gisteren na mijn werk de op woensdag gelaste stukken naar de zinkerij te Maasmechelen gebracht, Alles werd in orde bevonden om de te kunnen verzinken. En ik kwam kennelijk nog op tijd in het naderende seizoen, want volgende week zou het al klaar zijn! Dat is toch weer snel. Geen wachtijden!Blog Image

We zijn dus benieuwd.

Vandaag na het werk na wat spulletjes kopen bij de Formido, die op den duur nodig heb. Ik heb nog wat 20% kortingsstickers. Van mijn buurvrouw Sissy heb ik ook nog sticker gekregen. Ze zijn tot en met 1 maart geldig! Dus nog even shoppen. 20% korting is niet alledaags en toch mooi meegenomen! Het spul in de doehetzelf zaken wordt al duur genoeg!

Even terzijde een voorbeeldje. Ik moest voor de waterleiding aansluiting in de aanbouw garage van koper naar tyleen (PE) gaan. Ik had daartoe een soldeer koper/tyleen knel koppeling voor nodig. Twee rijen blisters hingen in het rek naast elkaar bij de Formido. Allebei hetzelfde produkt. Echter 1 rij was voorzien van de prijs € 4,49 en 1 rij van de prijs € 7,95. Nou mijn vraag aan een van de personeelsleden van de Formido was, waar nu het verschil zat. Ik kon het namelijk niet goed zien, omdat ik mijn leesbrilletje niet bij me had!

Het antwoord dat ik kreeg was heel duidelijk! De eerste prijs was van december 2007 en de tweede prijs was van januari 2008. De laatste prijs was geldend!

Het is toch niet te geloven. Het produkt in 1 maand tijd (nieuwe prijzen van het nieuwe jaar) 1 maal over de kop. M.a.w. bijna 100% gestegen!

Laat ik je 1 maal raden, welke prijs ik betaald heb. DE EERST GENOEMDE PRIJS NATUURLIJK! NIET TE FILMEN!Blog ImageWeer metaal gelast!

Voorbereidingen Posted on Wed, February 27, 2008 17:54:13

Zoals ik al eerder bericht gaf over het feit dat ik nog enkele voorbereidingen moest doen, vanwege het feit dat ik de filtermethodiek gewijzigd had, nu het verslag van vandaag.Blog Image

Alhoewel, ik had nog ter sprake gebracht dat de pomp van de cv-ketel stuk was. Nou die is inmiddel weer gemaakt. Het gezin heeft het dus weer lekker warm.

Ik wilde aanvankelijk naar de Cema te Geleen gaan om een nieuwe pomp te halen. Echter belde ik naar Paul Coores, maar die was er niet! Ik dacht wat nu?

Het grotere broertje van Nick maar even bellen. Frans e.e.a. uitgelegd. Hij had wel een oplossing en zou mij uit de brand komen helpen. Hij had nog wel een pompje liggen. Frans kwam en bouwde een andere pomp in de cv-ketel en maakte hem gelijk geheel schoon. Nou kan hij er weer even tegen aan!

Gisteren heb ik het metaal bij Janssen Metaal Sittard B.V. opgehaald, dat ik vorige week besteld had. Daarn het spul naar huis gebracht en de Oase Proficlear module M2 nog even goed opgemeten. Ik heb van de smalle e n brede zijde een mal van krantenpapier gemaakt. Waarom, ik ga van Trespa plaatjes enkele schotten maken voor de Proficlear modules. Dit op advies van Jan van de Meerakker, omdat dan het water dat in de modules stroomt, niet direct tegen het filtermedium aanstroomt. Maar daar in later stadium meer over!

De showmodule M2 heb ik trouwens daarna weer terug gebracht naar Merakal in Landgraaf en heb nog e.e.a. kunnen bespreken met Jan van de Meerakker. Jan bedankt voor het lenen!

Vandaag dus op mijn vrije dag aan de slag gegaan met het maken van nog twee verhogers t.b.v. filtermodules en een T-draagbalk t.b.v. overspanning van de filterkelder. Zo kunnen we straks aan we de draagbalken t.b.v. de vlonder met een gerust in het midden van de filterkelder staan, zonder dat de vlonder in zakt!

Dit had ik laatst nog even met Nick beredeneerd! Aanvankelijk zou ik een stevig houten balk pakken. Maar ik moest toch lassen en weer het spul naar de verzinkerij brengen. Zodoende heb ik hem van metaal gemaakt. Is steviger. Beter en goedkoper!

Mogrne breng ik na het werk het spul naar België om te thermisch te verzinken!

Gelast heb ik vandaag. Kijk maar eens!Elektricteits -en waterlijn een feit!

Voorbereidingen Posted on Wed, February 13, 2008 19:47:04

Zoals ik eerder al had aangegeven heb ik me vandaag op mijn vaste vrije woensdag bezig gehouden met het voltooien van de elektricteitslijnen en de waterleiding.Blog Image

De twee lijnen had ik al in het voorjaar van 2007 aangelegd vanuit de aanbouw garage naar de toekomstige (en nu dus huidige) filterkelder. De laatste tijd heb ik verslag gedaan van het feit dat ik vanuit de meterkast via de kruipruimte de twee lijnen gebracht heb naar de garage.

Nu was het dan zo ver om die twee gedeelten met elkaar te verbinden en twee elektriciteitsmeters aan te brengen en aan te sluiten. Dit heb ik dan ook gedaan vandaag. De elektricteit naar de filterkelder op twee onafhankelijke lijnen en elk appart met combi aardlek/ zekering beveiligde groep is na vandaag een feit!

Ook is de vaste waterleiding c.q. toevoer vanuit de garageaanbouw naar de filterkelder een feit! Tevens heb ik op die leiding een water(debiet)meter aangebracht.Blog Image

Al met al weer een vruchtbare dag geweest. De geplande voorbereidende werkzaamheden zijn bijna voltooid.

Op de planning staat nog het opvullen van een gedeelte van de grond dat nog ingezakt is. Verder nog een gedeelte van de wateruitloopmuur afwerken. Dan ben ik eigenlijk gereed met de werkzaamheden die ik voor het winterseizoen had gepland.

Dan zal ik al beginnen met enige werkzaamheden die ik voor het voorjaar gepland heb staan, zoals onder o.a. het aanleggen van de elektriciteitspunten in de filterkelder en het aansluiten van de waterleiding naar de vijver van uit de filterkelder (t.b.v. het vullen en nadien bijvullen van de vijver) en het installeren van een kraan.

Verder zal ik ook de overloop naar de riolering aansluiten en een start maken met het aanbrengen van de hoge druk pvc leidingen, die dadelijk voor allerlei toepassingen noodzakelijk zijn. Maar daarover op een ander tijdstip meer!

So long!

JohnNext »