Blog Image

John's Koi vijver

De KOI-vijver

Waarom heb ik deze blog (dagboek-journaal) gemaakt? Nou dat is heel eenvoudig.
Enerzijds heb ik de werkzaamheden op deze wijze beschreven en vastgelegd en anderzijds om mijn familie, vrienden, kennissen, collegae e.a. langs deze weg te informeren hoe de werkzaamheden van het begin tot het einde zijn vastgelegd. En hoe het verder verloopt met de vijver en natuurlijk de "juwelen".
Degene die niet in de gelegenheid zijn om e.e.a. van dichtbij mee te maken, kunnen zich dan toch op de hoogte stellen.

Reacties zijn natuurlijk van harte welkom.

Groet,
John Willems

koi@jwillems.eu

Blad nr 75 ontvangen en aangemeld bij forum

Vereniging NVN Posted on Sun, December 16, 2007 12:48:53

Afgelopen week heb ik weer volgens geplande datum het orgaan van de Nishikihou Vereniging Nederland, nr. 75, mogen ontvangen, net zoals vele andere leden van NVN. www.nvn-koi.nl

Blog Image

Nu moet ik eerlijk bekennen dat het altijd leuk is om uit te zien naar het nieuwe blad van de vereniging. Nu ook weer, maar eerlijk gezegd vond ik het qua inhoud toch wel behoorlijk tegenvallen. Veel te veel foto’s van de prijwinnaars. Niet dat ik dat niemand gun of zo, maar redactioneel gezien zou het ook enigszins anders kunnen!

Nu heeft de vereniging ook een digitaal forum. Wat moet je nu met een forum zou je kunnen denken, maar het heeft toch wel degelijk een functie. Als iedereen zich netjes aan het protocol houdt, dan kun het zeer functioneel zijn. Je hebt redelijk vlug zaken nagevraagd bij andere liefhbbers!

Ik ben ook voor het forum gevallen en heb me aangemeld met het navolgende bericht!

Zie url:

http://forum.nvn-koi.nl/index.php?topic=10024.msg197089#msg197089

Geplaatst bericht:

Beste mede koi liefhebbers !

Even in het kort voorstellen als Newbie op dit forum van NVN
Mijn naam is John Willems, lidnummer 6703.

Ik ben woonachtig in een rustige omgeving in de voormalige Westelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg.
Ik heb een druk seizoen achter de rug. Op een ambtelijke manier ben ik, samen met de maten Ruud en Nick, het afgelopen seizoen bezig geweest met het aanleggen van een nieuwe koivijver.
Het oude vijvertje was te klein geworden voor de babykoi die ik er in had zitten. Vandaar de drive om een grotere omgeving creëren voor mijn kleine bescheiden visjes.
De grootte van de vijver is bescheiden te noemen, maar voor mij zelf grootst! Ik weet! Er is altijd een baas boven baas! (Zoals een Japans gezegde: “Iedere Heer heeft zijn Meester!”)
De meeste koi liefhebbers praten meestal niet over de pracht van hun vijver, maar over het aantal kuubjes!
Van mijn werkzaamheden heb ik van het prille begin verslag gedaan op mijn weblog:
http://koivijver.jwillems.eu
Werkelijk alles heb ik in eigen beheer gedaan. Hetzij daadwerkelijk zelf of zoals al eerder gezegd met mijn maten Ruud en Nick!
Niet zo patserig doen, maar echt ouderwets met de schop en lichaamskracht uitgraven. Wel zo’n beleving! Een dieët volgen van Sonja Bakker was niet meer nodig!

In ieder geval ben ik met de buiten werkzaamheden gestopt i.v.m. winterseizoen. Nu ben ik met kleine randzaakjes bezig, zoals elektra vanuit de meterkast aanleggen via de kruipruimte naar de garage en dergelijke.

Mijn visjes verzorgen die in de enkele bakken in de garage zwemmen.
Verder relaxed uitkijken naar het moment dat ik kan beginnen met de installatiewerkzaamheden in de filterkelder en het lassen van de vijverfolie!

Sayonara!
Koi@jwillems.eu
JohnHolland Koi Show

Vereniging NVN Posted on Fri, June 08, 2007 19:18:08

Blog Image

http://www.hollandkoishow.nl/

De Nishikigoi Vereniging Nederland deelt mede dat tegen alle geruchten in de 15e Nederlandse Koi Dagen en de Holland Koi Show gewoon hun doorgang zullen vinden van vrijdag 17 augustus tot en met zondag 19 augustus 2007 in de Kasteeltuinen te Arcen.

Zo, nu weten jullie dit ook weer!

Liefhebbers om een keertje mee te gaan???

Koi Koi Koi Johnsmiley

Blog ImageLidmaatschap NVN

Vereniging NVN Posted on Sun, May 20, 2007 18:02:33

Van mijn buurman Hans Frings heb ik regelmatig het orgaan van de Nishikigoi Vereniging Nederland mogen lenen en lezen. Ervaringen van andere KOI-Keepers komen aan de orde en vijverbouw e.d. passeert daarin regelmatig de revue. Hans is al jaren lid.

Nu de grote plannen gerezen waren, was het ook tijd voor mij lid te worden van de Nederlandse vereniging.

Blog Image

Zie voor verdere info: www.nvn-koi.nl